The Roundhouse

Big house resized.jpg

By 2017 we realised we were outgrowing the ‘Tractor Shed’, our original home in a converted Victorian stable.  So we have designed and built our own timber framed, straw bale and cob Eco-Roundhouse. 

Students, staff and volunteers have worked alongside carpenters at every stage, from felling and converting timber on the estate to ‘cobbing’ – applying the mud and horse-hair mix to the walls – adapting the kitchen fittings and painting the panels and balustrade.

The roundhouse gives us:

  • An iconic building that truly belongs to the students

  • A warm, dry space for meeting, learning and sharing meals together

  • A well equipped kitchen for teaching cooking skills

  • A beautiful and enriching environment

THE BIG BUILD

Plans resized.jpg

Our patron Kit Harington

with staff and students and the plans for the Big Build

Hover over an image to pause the slideshow